Sporters aan het woord (1): Trainen na Hartrevalidatie

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 14:22

Jeroen Snijders (48 jaar) 

Mijn Reis naar Herstel: Van Diagnose tot Herstel

 

Welke aandoening?

Ik had een bacteriële infectie in de shunt van de linker hartkamer naar de rechter boezem. Hierdoor kwam mijn aorta onder druk te staan, wat leidde tot ernstige klachten.

Hoe kwam je erachter?

Het begon eind 2018 met griepachtige symptomen, algemene malaise, longontsteking en bloedarmoede. Na twee maanden van deze klachten werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar volgde een langdurige onderzoeksperiode van negen maanden, waarna eindelijk de juiste diagnose werd gesteld.

Welke weg heb je bewandeld?

In februari 2020 onderging ik een open hartoperatie. Door de coronapandemie werd mijn reguliere zorg uitgesteld, wat leidde tot twee moeilijke jaren van vermoeidheid, onzekerheid en angst. Pas in augustus 2023 kon ik beginnen aan een revalidatietraject in het ziekenhuis, waar ik de juiste begeleiding en tools kreeg om met mijn aandoening om te gaan.

Hoe is het nu?

Hartstikke goed! Mijn conditie is enorm verbeterd en ik heb veel meer energie. De klachten zijn verdwenen en ik kan weer al mijn dagelijkse handelingen uitvoeren.

Wat betekent sport en bewegen voor je?

Sport en bewegen betekenen alles voor mij. Om mijn energieniveau op peil te houden, blijf ik de oefeningen uit het revalidatieprogramma uitvoeren, waaronder fietsen en roeien op een bepaalde wattage. Cardiotraining is cruciaal voor mij en heeft mijn kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.